Nieuws - meest recent

Volgens een onderzoek van Caritas Vlaanderen is het voor 1 op de 8 meisjes niet evident om over voldoende menstruatieproducten te beschikken. In het kader van het Huis van het Kind Berlaar slaan het lokaal bestuur en het Heilig Hart van Maria Berlaar daarom de handen in elkaar door menstruatiekastjes op te hangen.

Jouw aangifte via MyMinfin (Tax-on-web): snel en eenvoudig!

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

Hoe krijg je toegang tot uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Heb je hulp nodig voor het invullen van je belastingaangifte? Het lokaal bestuur organiseert dit jaar opnieuw een zitdag. Die vindt dit jaar plaats op donderdag 23 mei 2023 van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in de gemeentelijke openbare bibliotheek (Dorpsstraat 84, Berlaar).

Onder de naam De Babbelaar organiseert het LDC Balderhuys een praatcafé voor anderstaligen. Dat is geen les Nederlands, wel een kans om je Nederlands verder te oefenen. Om dit praatcafé te doen slagen, zijn ze nog op zoek naar vrijwillige babbelaars.

Ben je geboeid door mensen en hun verhaal? Wil je graag anderstaligen helpen bij het oefenen van hun Nederlands? Bij De Babbelaar wordt er gepraat over thema’s uit het dagelijkse leven en verbinden we met elkaar.

Vanaf dinsdag 9 april tot en met dinsdag 16 april organiseert VDAB inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals. Voor de getroffen werknemers is het belangrijk dat ze zich bij VDAB inschrijven binnen de 8 dagen. Op die manier garanderen ze hun recht op een uitkering. In de weken die volgen kunnen ze rekenen op outplacementbegeleiding.

Inschrijven bij VDAB

Met het Life-project 3n-Stierkikker bundelen verschillende partners hun krachten om de Amerikaanse stierkikker duurzaam te bestrijden. Een cruciaal aspect hierbij is een grondige kennis van de verspreiding van deze soort. Daarom roepen we iedereen op om waarnemingen door te geven.  

Departement Omgeving, afdeling SIDO heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER voor het BVR Extern Salderen.  Het Team Omgevingseffecten verklaarde de kennisgeving/ontwerp-MER van dit dossier volledig op 27.03.2024. De periode van terinzagelegging van de kennisgeving loopt van 5 april tot en met 3 juni 2024. 

Snoeien doet groeien! Daarom halen we opnieuw de takkenscharen en de boomzagen boven om onze tuinen klaar te maken voor de lente. Veel van deze snoeiresten worden echter nog naar het recyclagepark afgevoerd, terwijl je deze makkelijk kan versnipperen en hergebruiken in de tuin. Snippers zijn ideaal om aan de composthoop toe te voegen, om een paadje of weggetje in de tuin aan te leggen of om als bodembedekker of mulchlaag in de tuin te gebruiken.

De gemeentelijke diensten zijn in de maand mei gesloten op

  • woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid),
  • donderdag 9 mei (O.H. Hemelvaart),
  • vrijdag 10 mei (brugdag) en
  • maandag 20 mei (Pinkstermaandag).

Maak een afspraak!

Onze diensten werken uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan via het afsprakenloket. Let op: je moet je afspraak minstens drie werkdagen vooraf aanvragen.