Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op vrijdag, 21/11/2014 - 12:19u

Dienst Vrije Tijd gesloten op dinsdag 25 november

Op dinsdag 25 november zal de dienst Vrije Tijd uitzonderlijk gesloten zijn. Je kan die dag wel bij de andere diensten in het gemeentehuis terecht. Lees meer


De Sint komt naar Berlaar!

We hebben bericht gekregen dat de Sint op woensdag 3 december naar Berlaar komt. De voorstelling start om 14 uur en de locatie is dit jaar de Sportschuur (Heistsebaan 83).

Lees meer

'Off & we blijven ON'-campagne

Deze winter is de kans op elektriciteitsschaarste reëel. Als slimme elektriciteitsverbruikers kunnen we er samen iets aan doen. Door deze winter tijdens de piekuren, tussen 17 en 20 uur, met z'n allen minder elektriciteit te verbruiken, kunnen we de kans op stroomonderbrekingen in het hele land verminderen.

Lees meer

Enquête verkiezingen: de resultaten!

Op 25 mei brachten we voor de eerste keer onze stem uit op enkele nieuwe locaties: sporthal 't Stapveld en de Sportschuur. Omdat we de verkiezingsdag graag zo vlot mogelijk willen laten verlopen voor alle kiezers, vroegen we via een enquête naar jullie opmerkingen en suggesties. De resultaten kan je terugvinden bij 'Lees meer'.

Lees meer

Dag tegen woninginbraken

Wist je dat er in ons land meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken in een woning? De maatschappelijke kost is torenhoog: jaarlijks betalen we met z’n allen meer dan 350 miljoen euro.  Op 11 december 2014 vindt de actie "1 Dag Niet" plaats, een actiedag waarop we allemaal samen de strijd aanbinden tegen woninginbraken.

Lees meer

Test je kennis met De Grote Verkeersquiz!

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) organiseert net zoals vorig jaar De Grote Verkeersquiz. Deelnemen kan nog tot 30 november. Wie een goed antwoord weet te geven op twintig meerkeuzevragen over de wegcode, kwetsbare weggebruikers, verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, maakt kans op een prijs.

Lees meer


 

Herinrichting kerkhof centrum

Vorig jaar berichtte de gemeente reeds over de ontruiming van de grafzerken van de niet-gekochte percelen in het centrum. Op 1 oktober 2014 is de wettelijk verplichte wachttermijn van 1 jaar verstreken en zou de gemeente kunnen overgaan tot de ontruiming van de grafzerken. Om de rust en sereniteit van het kerkhof niet te verstoren, lijkt het niet opportuun om vlak voor Allerheiligen te starten met de ontruiming. Dit jaar worden er dus nog geen grafzerken verwijderd.
 

Bevraging elektriciteitsschaarste Intergemeentelijke Veiligheidscel

De Intergemeentelijke Veiligheidscel van de gemeenten Berlaar en Nijlen start met een grootschalige risicoanalyse van de gevolgen van een eventuele elektriciteitsschaarste. Aan de hand van een online bevraging wil ze alle risico's in kaart brengen en een beter beeld krijgen van de impact van een stroomuitval.
 
Lees meer
 

Bekendmaking openbaar onderzoek 'Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen 2015-2020'

Het voorstel voor het actieplan 'Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen 2015-2020' ligt van maandag 22 september t.e.m. vrijdag 21 november 2014 ter inzage bij de OVAM en de gemeente (Milieudienst, Markt 2 - 2590 Berlaar). Je kan het plan ook nalezen op de website van OVAM. Tijdens die periode kan iedereen opmerkingen en suggesties schriftelijk bezorgen aan de OVAM - dienst Ketenbeheer en Lokale Besturen - Stationsstraat 110 - 2800 Mechelen of via e-mail aan abraekev@ovam.be

Lees meer

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Meld tijdig vissterfte

Door zuurstoftekort of hevige regen- en onweersbuien kan er vissterfte ontstaan. Maar vissterfte kan ook wijzen op een illegale lozing of een ziekte. Merk je dus dode vissen of vissen in nood? Meld dit dan tijdig bij de lokale politie (03 466 16 16) of onze milieudienst (03 410 19 22).
 
Lees meer
 

Iedere dag je krant digitaal lezen in de bib!

Dankzij GoPress Kiosk en GoPress Krantenarchief kan je nu iedere dag digitaal je krant lezen in de bibliotheek. GoPress Kiosk kan je raadplegen in de bib zelf, GoPress Krantenarchief kunnen leden ook thuis bekijken.

Lees meer
 

Ontdek Berlaar op een moderne en originele manier!

Voortaan kan je de mooiste plekjes in Berlaar (her)ontdekken met behulp van je smartphone of tablet. De dienst Toerisme stapt namelijk mee in het CityCaching-project, wat een nieuwe manier van actief wandelen en fietsen naar de gemeente brengt.

Lees meer
 

Word haagdonor en vergroot de hoop!

Breng tussen 28 mei en 13 september je taxussnoeisel naar het containerpark en steun de strijd tegen kanker. Een taxushaag bevat namelijk de grondstof die nodig is voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker.

Lees meer
 

Belbushalte Kesselsesteenweg

Vanaf 12 mei 2014 wordt de belbushalte ter hoogte van taverne 'De Boekt' in de Kesselsesteenweg niet langer bediend. De halte zal in de toekomst verwijderd worden.

   

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.

   

Gezocht: groene peters en meters!

Zwerfvuil in Berlaar is een probleem. De gemeentelijke groendienst probeert Berlaar netjes te houden, maar kan niet overal tegelijk zijn. Daarom een oproep naar vrijwilligers die het goede voorbeeld willen geven en groene peter/meter willen worden van een stukje Berlaar. Heb je zin om zelf een wegberm, speelplein of perkje in je buurt proper te houden? Neem dan contact op via 03 410 19 33 of brenda.deflem@berlaar.be. We voorzien uitleg en materiaal. Elk engagement is welkom!  


Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Pastorijstraat

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Pastorijstraat".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde bedrijven fase 1

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) nr. 1 "Zonevreemde Bedrijven fase 1".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP KMO-zone De Hutten

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "KMO-zone De Hutten (herneming)".

Meer info.