Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op donderdag, 28/01/2016 - 16:42u

Noodwoning herdenkt Eerste Wereldoorlog

Op het dorpsplein staat tegenwoordig een replica van een noodwoning uit Wereldoorlog I. Het huisje wordt vanaf vrijdag 22 januari overdag opgengesteld voor het publiek en is vrij te bezichtigen.

Lees meer

Gestel vormt schouwtoneel van jeugdboek

In het jeugdboek 'De wonderbaarlijke zomer van Polukarpus Boterbier' reserveerden auteurs Ivo Pauwels en burgemeester Walter Horemans een speciale rol voor Gestel. Het pittoreske dorpje vormt namelijk het schouwtoneel voor de avonturen van het hoofdpersonage.

Lees meer


Roze zakken vanaf januari aan huis opgehaald

Vanaf januari 2016 kunnen alle inwoners van Berlaar hun gemengde plastics (roze zak) ook aan huis laten ophalen. De inzamelwagen van IVAREM komt dan om de 8 weken langs.

Lees meer

Berlaar investeert in aardgasvoertuigen

Berlaar heeft voortaan twee nieuwe bedrijfsvoertuigen op aardgas ter beschikking. Het gemeentebestuur zet met deze investering een belangrijke stap naar een groener wagenpark.

Lees meer

Invoering snelheidszones

In Berlaar gelden er voortaan drie snelheidszones: 30, 50 en 70 km per uur. De nieuwe zoneborden werden de afgelopen weken volop geplaatst en tegen 1 september zijn alle zones volledig afgewerkt.

Lees meer

'Hertstraat' is eerste buurtinformatienetwerk van Berlaar

Op maandag 15 juni werd in het gemeentehuis het charter van het allereerste buurtinformatienetwerk in Berlaar ondertekend. Kijfbossen, Hertstraat, Itegembaan, Bossstraat, Venushoek en Ezenhoek zullen de lokale politie daardoor voortaan extra ogen geven om de veiligheid in de buurt te verhogen.

Lees meer

Finilek stapt mee in Wind4Flanders

Financieringsintercommunale Finilek stapt mee in de coöperatieve vennootschap Wind4Flanders. Het gemeentebestuur besloot eerder al in te stemmen met het verzoek van Finilek om hierin te participeren en wil zo een positief signaal geven en de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen stimuleren.

Lees meer

Ophaling grof huisvuil en snoeiafval

Opgelet: grof huisvuil en snoeiafval worden niet langer via het gemeentebestuur, maar wel rechtstreeks via IVAREM opgehaald. De vaste ophaaldata hiervoor staan vermeld in de afvalkalender en op onze website. Je kan telefonisch een ophaling aanvragen op het gratis nummer 0800 90 441 (Ivarem).

Lees meer

Volg ons op Facebook en Twitter

Je kan de gemeente Berlaar voortaan ook volgen op Facebook en Twitter. Op deze sociale media-kanalen verschijnt informatie over de verschillende gemeentelijke diensten. Je hebt geen eigen account nodig om de informatie op deze kanalen te kunnen raadplegen.

SVK's in de kijker!

De werking van een sociaal verhuurkantoor (SVK) is bij veel eigenaar-verhuurders nog onvoldoende bekend. Nochtans biedt verhuren via een SVK heel wat voordelen. Om de werking van SVK's duidelijk uit te leggen, maakte de dienst Welzijn en Gezondheid van de provincie Antwerpen een informatieve TV-spot.

Lees meer

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Iedere dag je krant digitaal lezen in de bib!

Dankzij GoPress Kiosk en GoPress Krantenarchief kan je nu iedere dag digitaal je krant lezen in de bibliotheek. GoPress Kiosk kan je raadplegen in de bib zelf, GoPress Krantenarchief kunnen leden ook thuis bekijken.

Lees meer
 

Ontdek Berlaar op een moderne en originele manier!

Voortaan kan je de mooiste plekjes in Berlaar (her)ontdekken met behulp van je smartphone of tablet. De dienst Toerisme stapt namelijk mee in het CityCaching-project, wat een nieuwe manier van actief wandelen en fietsen naar de gemeente brengt.

Lees meer
 

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.

   

Gezocht: groene peters en meters!

Zwerfvuil in Berlaar is een probleem. De gemeentelijke groendienst probeert Berlaar netjes te houden, maar kan niet overal tegelijk zijn. Daarom een oproep naar vrijwilligers die het goede voorbeeld willen geven en groene peter/meter willen worden van een stukje Berlaar. Heb je zin om zelf een wegberm, speelplein of perkje in je buurt proper te houden? Neem dan contact op via 03 410 19 33 of brenda.deflem@berlaar.be. We voorzien uitleg en materiaal. Elk engagement is welkom!  


Openbaar onderzoek RUP KMO-zone De Hutten

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "KMO-zone De Hutten (herneming)".

Meer info.