Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op dinsdag, 23/09/2014 - 14:08u

Herinrichting kerkhof centrum

Vorig jaar berichtte de gemeente reeds over de ontruiming van de grafzerken van de niet-gekochte percelen in het centrum. Op 1 oktober 2014 is de wettelijk verplichte wachttermijn van 1 jaar verstreken en zou de gemeente kunnen overgaan tot de ontruiming van de grafzerken. Om de rust en sereniteit van het kerkhof niet te verstoren, lijkt het niet opportuun om vlak voor Allerheiligen te starten met de ontruiming. Dit jaar worden er dus nog geen grafzerken verwijderd.
 

Bevraging elektriciteitsschaarste Intergemeentelijke Veiligheidscel

De Intergemeentelijke Veiligheidscel van de gemeenten Berlaar en Nijlen start met een grootschalige risicoanalyse van de gevolgen van een eventuele elektriciteitsschaarste. Aan de hand van een online bevraging wil ze alle risico's in kaart brengen en een beter beeld krijgen van de impact van een stroomuitval.
 
Lees meer
 

Regionale G-sportdag

Op zaterdag 4 oktober staat Sporthal Bruultjeshoek in O-L-V-Waver helemaal in het teken van de regionale G-sportdag. De gemeente Berlaar legt voor haar inwoners en leden van De Tofkes gratis busvervoer in. Na de sportdag kan je bovendien nog iets lekkers smullen in de cafetaria van sporthal 't Stapveld. Om je in te schrijven voor deze G-sportdag én het gratis busvervoer, neem je contact op met de sportdienst.

Lees meer

Geef ons je mening over de verkiezingen

Op zondag 25 mei 2014 organiseerde de gemeente de verkiezingen voor het eerst op een andere locatie: sporthal 't Stapveld in het centrum en de sportschuur in Berlaar-Heikant. Graag wil het gemeentebestuur jouw mening over de organisatie van deze verkiezingen. Vul de korte vragenlijst in voor eind september en maak kans op een Berlaarbon ter waarde van 10 euro! 

Deelnemen
 

Doe mee aan de Kinderrommelmarkt!

Op zondag 5 oktober, tijdens de oktoberkermis op het stationsplein, organiseert de gemeente opnieuw een echte kinderrommelmarkt. Kinderen (van 6 tot 16 jaar) die in Berlaar wonen of naar school gaan kunnen hier gratis aan deelnemen. Inschrijven doe je voor 25 september via 03 410 19 00 of info@berlaar.be.

Lees meer

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Welzijnsraad zoekt kandidaten

In 2013 ondertekende de gemeente Berlaar het charter voor een gezonde gemeente. Om het thema 'gezondheid' verder te integreren in de hele gemeente willen we intersectoraal gaan samenwerken met lokale verenigingen, diensten en organisaties. Deze samenwerking coördineren we via een Welzijnsraad. Ben jij één van de gezonheidsdeskundigen die we zoeken en zou je graag deel uitmaken van deze nieuwe raad? Neem dan contact op via sport@berlaar.be.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Meld tijdig vissterfte

Door zuurstoftekort of hevige regen- en onweersbuien kan er vissterfte ontstaan. Maar vissterfte kan ook wijzen op een illegale lozing of een ziekte. Merk je dus dode vissen of vissen in nood? Meld dit dan tijdig bij de lokale politie (03 466 16 16) of onze milieudienst (03 410 19 22).
 
Lees meer
 

Kies voor goedkopere groene energie!

Na de succesvolle groepsaankoop van vorig jaar organiseert de provincie Antwerpen dit jaar opnieuw een gezamenlijke aankoop van groene stroom en gas. Iedereen kan zich hier vrijblijvend voor inschrijven van 1 juli tot en met 28 september. Je surft daarvoor naar www.samengaanwegroener.be en neemt best je laatste eindafrekening van elektriciteit en gas bij de hand.

Lees meer
 

Iedere dag je krant digitaal lezen in de bib!

Dankzij GoPress Kiosk en GoPress Krantenarchief kan je nu iedere dag digitaal je krant lezen in de bibliotheek. GoPress Kiosk kan je raadplegen in de bib zelf, GoPress Krantenarchief kunnen leden ook thuis bekijken.

Lees meer
 

Ontdek Berlaar op een moderne en originele manier!

Voortaan kan je de mooiste plekjes in Berlaar (her)ontdekken met behulp van je smartphone of tablet. De dienst Toerisme stapt namelijk mee in het CityCaching-project, wat een nieuwe manier van actief wandelen en fietsen naar de gemeente brengt.

Lees meer
 

Word haagdonor en vergroot de hoop!

Breng tussen 28 mei en 13 september je taxussnoeisel naar het containerpark en steun de strijd tegen kanker. Een taxushaag bevat namelijk de grondstof die nodig is voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker.

Lees meer
 

Belbushalte Kesselsesteenweg

Vanaf 12 mei 2014 wordt de belbushalte ter hoogte van taverne 'De Boekt' in de Kesselsesteenweg niet langer bediend. De halte zal in de toekomst verwijderd worden.

   

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.

   

Gezocht: groene peters en meters!

Zwerfvuil in Berlaar is een probleem. De gemeentelijke groendienst probeert Berlaar netjes te houden, maar kan niet overal tegelijk zijn. Daarom een oproep naar vrijwilligers die het goede voorbeeld willen geven en groene peter/meter willen worden van een stukje Berlaar. Heb je zin om zelf een wegberm, speelplein of perkje in je buurt proper te houden? Neem dan contact op via 03 410 19 33 of brenda.deflem@berlaar.be. We voorzien uitleg en materiaal. Elk engagement is welkom!  


Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Pastorijstraat

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Pastorijstraat".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde bedrijven fase 1

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) nr. 1 "Zonevreemde Bedrijven fase 1".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP KMO-zone De Hutten

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "KMO-zone De Hutten (herneming)".

Meer info.