Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op dinsdag, 23/08/2016 - 10:38u

Bekendmaking openbaar onderzoek: containerpark IVAREM

IVAREM diende een milieuaanvraag in voor de verdere exploitatie, wijziging en uitbreiding van het containerpark. Het dossier is van vrijdag 29 juli tot en met zondag 28 augustus beschikbaar in het gemeentehuis (Markt 2).

Lees meer

Openingsuren zomervakantie

Tijdens de zomervakantie, van 1 juli t.e.m. 31 augustus, is het gemeentehuis alleen open in de voormiddag van 9 tot 12.15 uur. Naast deze openingsuren kan je ook terecht na telefonische afspraak.

Lees meerNieuwe fase voor herinrichting kerkhof centrum

In juni start één van de volgende fases in de herinrichting van het kerkhof in Berlaar-Centrum. De paden en de ruimtes tussen de graven worden vergroend. Dat maakt het kerkhof in de toekomst ook onderhoudsvriendelijker.

Lees meer

Verkeerseilandje wijzigt verkeerssituatie in Bastijnstraat

Om de snelheidsbeperkingen ook in het wegbeeld weer te geven, plaatst het gemeentebestuur op verschillende plaatsen enkele verkeerseilandjes. Het gaat om proefopstellingen die het verkeer op een logische manier moeten afremmen.

Lees meer


Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen? Misschien werd hij al teruggevonden! Op de website van Gevonden Fietsen kan je snel controleren of jouw fiets al ergens werd gevonden.

Lees meer

Invoering snelheidszones

In Berlaar gelden er voortaan drie snelheidszones: 30, 50 en 70 km per uur. De nieuwe zoneborden werden de afgelopen weken volop geplaatst en tegen 1 september zijn alle zones volledig afgewerkt.

Lees meer

'Hertstraat' is eerste buurtinformatienetwerk van Berlaar

Op maandag 15 juni werd in het gemeentehuis het charter van het allereerste buurtinformatienetwerk in Berlaar ondertekend. Kijfbossen, Hertstraat, Itegembaan, Bossstraat, Venushoek en Ezenhoek zullen de lokale politie daardoor voortaan extra ogen geven om de veiligheid in de buurt te verhogen.

Lees meer

Ophaling grof huisvuil en snoeiafval

Opgelet: grof huisvuil en snoeiafval worden niet langer via het gemeentebestuur, maar wel rechtstreeks via IVAREM opgehaald. De vaste ophaaldata hiervoor staan vermeld in de afvalkalender en op onze website. Je kan telefonisch een ophaling aanvragen op het gratis nummer 0800 90 441 (Ivarem).

Lees meer

Volg ons op Facebook en Twitter

Je kan de gemeente Berlaar voortaan ook volgen op Facebook en Twitter. Op deze sociale media-kanalen verschijnt informatie over de verschillende gemeentelijke diensten. Je hebt geen eigen account nodig om de informatie op deze kanalen te kunnen raadplegen.

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.