Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op vrijdag, 22/07/2016 - 9:06u

Bevraging openingsuren

In juli en augustus nemen we onze dienstverlening onder de loep. Voor welke zaken kom je naar het gemeentehuis of het OCMW? En wat zijn voor jou klantvriendelijke openingsuren? We willen graag je mening weten en nodigen je uit om onderstaande bevraging in te vullen. Dat kan nog tot en met 22 augustus.

Vul hier de bevraging in

Openingsuren zomervakantie

Tijdens de zomervakantie, van 1 juli t.e.m. 31 augustus, is het gemeentehuis alleen open in de voormiddag van 9 tot 12.15 uur. Naast deze openingsuren kan je ook terecht na telefonische afspraak.

De gemeentelijke diensten zijn gesloten op maandag 15 augustus.

Lees meer

Nieuwe fase voor herinrichting kerkhof centrum

In juni start één van de volgende fases in de herinrichting van het kerkhof in Berlaar-Centrum. De paden en de ruimtes tussen de graven worden vergroend. Dat maakt het kerkhof in de toekomst ook onderhoudsvriendelijker.

Lees meer

Verkeerseilandje wijzigt verkeerssituatie in Bastijnstraat

Om de snelheidsbeperkingen ook in het wegbeeld weer te geven, plaatst het gemeentebestuur op verschillende plaatsen enkele verkeerseilandjes. Het gaat om proefopstellingen die het verkeer op een logische manier moeten afremmen.

Lees meer


Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen? Misschien werd hij al teruggevonden! Op de website van Gevonden Fietsen kan je snel controleren of jouw fiets al ergens werd gevonden.

Lees meer

Invoering snelheidszones

In Berlaar gelden er voortaan drie snelheidszones: 30, 50 en 70 km per uur. De nieuwe zoneborden werden de afgelopen weken volop geplaatst en tegen 1 september zijn alle zones volledig afgewerkt.

Lees meer

'Hertstraat' is eerste buurtinformatienetwerk van Berlaar

Op maandag 15 juni werd in het gemeentehuis het charter van het allereerste buurtinformatienetwerk in Berlaar ondertekend. Kijfbossen, Hertstraat, Itegembaan, Bossstraat, Venushoek en Ezenhoek zullen de lokale politie daardoor voortaan extra ogen geven om de veiligheid in de buurt te verhogen.

Lees meer

Ophaling grof huisvuil en snoeiafval

Opgelet: grof huisvuil en snoeiafval worden niet langer via het gemeentebestuur, maar wel rechtstreeks via IVAREM opgehaald. De vaste ophaaldata hiervoor staan vermeld in de afvalkalender en op onze website. Je kan telefonisch een ophaling aanvragen op het gratis nummer 0800 90 441 (Ivarem).

Lees meer

Volg ons op Facebook en Twitter

Je kan de gemeente Berlaar voortaan ook volgen op Facebook en Twitter. Op deze sociale media-kanalen verschijnt informatie over de verschillende gemeentelijke diensten. Je hebt geen eigen account nodig om de informatie op deze kanalen te kunnen raadplegen.

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.

   

Openbaar onderzoek RUP KMO-zone De Hutten

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "KMO-zone De Hutten (herneming)".

Meer info.

Activiteitenkalender

27/07/2016 19:00

Zomer van Balder

03/08/2016 19:00

Zomer van Balder

05/08/2016 19:30

Gin Tasting

10/08/2016 13:00

Workshop weven voor kids

10/08/2016 19:00

Zomer van Balder

Voeg je eigen evenement toeMeer evenementen