Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op woensdag, 16/07/2014 - 16:17u

Openingsuren zomervakantie!

In juli en augustus is het gemeentehuis enkel open in de voormiddag!

Maandag tot vrijdag van 9 tot 12.15 uur.

Het gemeentehuis is gesloten op:
Maandag 21 juli
Vrijdag 15 augustus
Lees meer
 

 

Positieve PMD-actie

Van 28 juli tot en met 8 augustus 2014 organiseert IVAREM een positieve PMD-campagne in alle gemeenten van haar werkingsgebied. Elk gezin ontvangt een deelnameformulier. Hang de ingevulde loep aan je zak en als die perfect gesorteerd is, maak je kans op een voorleesboek met luister-CD, een fleece trui of drinkbus! 


Groepsaankoop zonnepanelen

Over het opwekken van elektriciteit met een eigen installatie blijven er nog steeds vele vragen. Om inwoners maximaal te ondersteunen bij een investering in groene elektriciteit, organiseert de provincie Antwerpen een groepsaankoop voor zonnepanelen. Gratis en vrijblijvend inschrijven kan van 2 juni tot en met 12 augustus.

Lees meer
 

 

Openverklaring concessie kortparkeren op openbaar domein

Om de parkeerplaatsen met een beperkte parkeertijd te controleren, wordt er een concessieovereenkomst voor ongeveer 40 parkeervakken open verklaard. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de dienst Mobiliteit (mobiliteit@berlaar.be of 03 410 19 31). De kandidaturen moeten uiterlijk op vrijdag 1 augustus om 10 uur aan het gemeentebestuur bezorgd worden.

Lees meer
 

Meld tijdig vissterfte

Door zuurstoftekort of hevige regen- en onweersbuien kan er vissterfte ontstaan. Maar vissterfte kan ook wijzen op een illegale lozing of een ziekte. Merk je dus dode vissen of vissen in nood? Meld dit dan tijdig bij de lokale politie (03 466 16 16) of onze milieudienst (03 410 19 22).
 
Lees meer
 

Kies voor goedkopere groene energie!

Na de succesvolle groepsaankoop van vorig jaar organiseert de provincie Antwerpen dit jaar opnieuw een gezamenlijke aankoop van groene stroom en gas. Iedereen kan zich hier vrijblijvend voor inschrijven van 1 juli tot en met 28 september. Je surft daarvoor naar www.samengaanwegroener.be en neemt best je laatste eindafrekening van elektriciteit en gas bij de hand.

Lees meer
 

Tijd voor Creativiteit: creatievelingen gezocht!

Op zaterdag 18 en zondag 19 oktober 2014 organiseert het gemeentebestuur i.s.m. de cultuurraad opnieuw de tentoonstelling 'Tijd voor Creativiteit' in de prachtige Slootjenshoeve. De dienst Vrije Tijd zoekt hiervoor nog creatievelingen die hun werk willen tentoonstellen. Deelname is gratis, maar we vragen je wel om je voor 31 augustus 2014 in te schrijven.

Lees meer
 

Inschrijvingen gemeenteschool

Op donderdag 28 augustus en vrijdag 29 augustus kan je je kind komen inschrijven in de gemeenteschool, telkens van 18 tot 19.30 uur. Dit kan op beide locaties (Schoolstraat 14 in het centrum en Aarschotsebaan 60 in Berlaar-Heikant).

Lees meer
 

Iedere dag je krant digitaal lezen in de bib!

Dankzij GoPress Kiosk en GoPress Krantenarchief kan je nu iedere dag digitaal je krant lezen in de bibliotheek. GoPress Kiosk kan je raadplegen in de bib zelf, GoPress Krantenarchief kunnen leden ook thuis bekijken.

Lees meer
 

Ontdek Berlaar op een moderne en originele manier!

Voortaan kan je de mooiste plekjes in Berlaar (her)ontdekken met behulp van je smartphone of tablet. De dienst Toerisme stapt namelijk mee in het CityCaching-project, wat een nieuwe manier van actief wandelen en fietsen naar de gemeente brengt.

Lees meer
 

Zomervakantie 2014

Tijdens de zomervakantie organiseren de Buitenschoolse Kinderopvang en Speelplein Kriebels weer heel wat activiteiten. Een overzicht van alle praktische info vind je bij 'Lees meer'.

Lees meer
Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur besloten hiervoor een parkeerfirma aan te stellen. Deze firma mag een boete uitschrijven voor alle wagens die fout geparkeerd staan.

Lees meer
 

Word haagdonor en vergroot de hoop!

Breng tussen 28 mei en 13 september je taxussnoeisel naar het containerpark en steun de strijd tegen kanker. Een taxushaag bevat namelijk de grondstof die nodig is voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker.

Lees meer
 

Belbushalte Kesselsesteenweg

Vanaf 12 mei 2014 wordt de belbushalte ter hoogte van taverne 'De Boekt' in de Kesselsesteenweg niet langer bediend. De halte zal in de toekomst verwijderd worden.

   

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.

   

Gezocht: groene peters en meters!

Zwerfvuil in Berlaar is een probleem. De gemeentelijke groendienst probeert Berlaar netjes te houden, maar kan niet overal tegelijk zijn. Daarom een oproep naar vrijwilligers die het goede voorbeeld willen geven en groene peter/meter willen worden van een stukje Berlaar. Heb je zin om zelf een wegberm, speelplein of perkje in je buurt proper te houden? Neem dan contact op via 03 410 19 33 of brenda.deflem@berlaar.be. We voorzien uitleg en materiaal. Elk engagement is welkom!  


Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Zonevreemde Sport en Recreatie fase 2".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Pastorijstraat

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "Pastorijstraat".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP Zonevreemde bedrijven fase 1

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) nr. 1 "Zonevreemde Bedrijven fase 1".

Meer info.

Openbaar onderzoek RUP KMO-zone De Hutten

Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Berlaar maakt bekend dat er een openbaar onderzoek wordt ingesteld betreffende het ontwerp gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) "KMO-zone De Hutten (herneming)".

Meer info.

Activiteitenkalender

29/07/2014 10:00

Zomerschilderdagen

30/07/2014 19:00

De Zomer van Balder

13/08/2014 19:00

De Zomer van Balder

20/08/2014 19:00

De Zomer van Balder

27/08/2014 08:00

Zesde Baldertocht

Voeg je eigen evenement toeMeer evenementen