Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Gemeente Berlaar

laatst bijgewerkt op maandag, 26/09/2016 - 10:06u

Behaag het Landschap

Naar goede gewoonte organiseren de gemeente en de milieuraad opnieuw de actie Behaag het Landschap. Deze keer kan je kiezen uit kleinfruit, fruitbomen en plantklassiekers. Wil je met het nodige inzicht aan de slag gaan? Kom dan zeker naar het infomoment over fruitbomen op dinsdag 27 september in de basisschool (Pastorijstraat 60).

Lees meer

Heistsebaan is eerste Berlaarse fietsstraat

De Heistsebaan in Berlaar-Heikant is de eerste volwaardige fietsstraat in onze gemeente. De leerlingen van de basisschool namen de straat op vrijdag 16 september officieel in gebruik.

Lees meer

Kinderrommelmarkt

Moet je dringend wat plaats maken in je kast? Dan kan je gratis deelnemen aan de kinderrommelmarkt op zondag 2 oktober. Schrijf je voor 24 september in via het onthaal in het gemeentehuis.

Lees meer

Taallessen Engels en Duits

In het najaar organiseren de dienst Vrije Tijd en de bibliotheek opnieuw een reeks taallessen. Absolute beginners kunnen er lessen Duits en Engels volgen. Interesse? Schrijf je dan in voor het kennismakingsgesprek.

Lees meer

RUP Zonevreemde bedrijven - fase 2

De screeningsnota en de beslissingen over het RUP Zonevreemde bedrijven (fase 2) kan je raadplegen bij de dienst Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis (Markt 2) of via de website van MER Vlaanderen.

Lees meer

Gemeentelijke basisschool feestelijk geopend

Op zaterdag 27 augustus werd de nieuwe gemeentelijke basisschool, met kinderopvang en muzieklokaal, feestelijk geopend. Een opendeurdag met optredens, rondleidingen en een Vlaamse kermis maakte het feest compleet.

Lees meer

Bekendmaking openbaar onderzoek: milieuvergunning klasse 1

Rundveebedrijf Ceusters Jan en Hans heeft een aanvraag ingediend voor de verdere exploitatie van het bedrijf. Het dossier met alle nuttige inlichtingen kan je van 27 augustus tot 27 september raadplegen in het gemeentehuis.

Lees meer


Nieuwe fase voor herinrichting kerkhof centrum

In juni start één van de volgende fases in de herinrichting van het kerkhof in Berlaar-Centrum. De paden en de ruimtes tussen de graven worden vergroend. Dat maakt het kerkhof in de toekomst ook onderhoudsvriendelijker.

Lees meer

Verkeerseilandje wijzigt verkeerssituatie in Bastijnstraat

Om de snelheidsbeperkingen ook in het wegbeeld weer te geven, plaatst het gemeentebestuur op verschillende plaatsen enkele verkeerseilandjes. Het gaat om proefopstellingen die het verkeer op een logische manier moeten afremmen.

Lees meer


Gevonden fietsen

Is je fiets verloren of gestolen? Misschien werd hij al teruggevonden! Op de website van Gevonden Fietsen kan je snel controleren of jouw fiets al ergens werd gevonden.

Lees meer

Invoering snelheidszones

In Berlaar gelden er voortaan drie snelheidszones: 30, 50 en 70 km per uur. De nieuwe zoneborden werden de afgelopen weken volop geplaatst en tegen 1 september zijn alle zones volledig afgewerkt.

Lees meer

'Hertstraat' is eerste buurtinformatienetwerk van Berlaar

Op maandag 15 juni werd in het gemeentehuis het charter van het allereerste buurtinformatienetwerk in Berlaar ondertekend. Kijfbossen, Hertstraat, Itegembaan, Bossstraat, Venushoek en Ezenhoek zullen de lokale politie daardoor voortaan extra ogen geven om de veiligheid in de buurt te verhogen.

Lees meer

Ophaling grof huisvuil en snoeiafval

Opgelet: grof huisvuil en snoeiafval worden niet langer via het gemeentebestuur, maar wel rechtstreeks via IVAREM opgehaald. De vaste ophaaldata hiervoor staan vermeld in de afvalkalender en op onze website. Je kan telefonisch een ophaling aanvragen op het gratis nummer 0800 90 441 (Ivarem).

Lees meer

Volg ons op Facebook en Twitter

Je kan de gemeente Berlaar voortaan ook volgen op Facebook en Twitter. Op deze sociale media-kanalen verschijnt informatie over de verschillende gemeentelijke diensten. Je hebt geen eigen account nodig om de informatie op deze kanalen te kunnen raadplegen.

Zin in een BIN?

Wil je bijdragen aan een veilige en leefbare buurt? Dan is het buurtinformatienetwerk misschien een oplossing! Zo'n BIN is een samenwerkingsverband tussen burgers van een bepaalde wijk en hun lokale politie. Die uitwisseling van informatie draagt bij tot een veiligere buurt.

Lees meer

Voorkom een boete, leg je parkeerschijf!

Om eventuele inbreuken tegen het kortparkeren in het centrum van Berlaar grondig aan te pakken, heeft het gemeentebestuur een parkeerfirma aangesteld. Op 1 september start deze firma met de opdracht.  

Lees meer

 

Cadeautip: de Berlaarbon

Op zoek naar een origineel cadeau? Koop dan de Berlaarbon aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze bon kan je terecht bij de lokale handelaars. Op die manier doe je iemand een plezier én steun je tegelijk de lokale middenstand.  

Lees meer.